Cello

Altijd al cello willen spelen? Dat kan bij de Hillegomse Muziekschool

De cello is het grote broertje van de viool. Met zijn lage klanken is het echt een bas instrument, maar hij gaat net zo makkelijk de hoogte in  om samen met de viool mooie melodieën te laten klinken.

Al jaren lang geef ik met veel plezier celloles.  Muziek maken is voor alle leeftijden (ik geef les aan leerlingen vanaf 5 jaar oud) en kan op alle niveaus. Uiteindelijk vind ik het allerleukste van cellospelen het samenspelen met andere musici, in kleine ensembles of juist in grote orkesten. Samen muziek maken is ook nog eens ontzettend leerzaam: naast heel veel plezier hebben leer je ook goed naar elkaar te  luisteren. In mijn cellolessen komt samenspel dus ook veel aan bod.

In het begin hoef je zeker nog geen eigen cello te kopen; er zijn overal vioolbouwers die instrumenten verhuren. Voor de kleine beginners zijn er speciale cellootjes die alles kunnen wat op de grote cello’s ook kan, maar zijn een stuk kleiner. Samen kijken welke maat bij je past.

Wil je  de basis van het cellospelen leren of juist naar een hoger niveau brengen, neem dan contact met de muziekschool op voor meer informatie over de lessen of om een proefles af te spreken. Misschien heb je al een ensemble en ben je juist op zoek naar iemand die naar het groter geheel luistert en coacht. Neem dan ook gerust contact met de muziekschool op.

Lesdag: woensdag

Kennismakingsles
Heb je zin om op les te komen maar wil je eerst een les uitproberen?
Geen probleem! Je kunt gedurende het hele jaar een kennismakingsles aanvragen zodat je eerst kunt kennismaken met de docent en/of het instrument. De docent neemt dan contact met je op om een afspraak te maken en deze proefles is gratis. 

Contact

Hillegomse Muziekschool

Keurmerk

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Laura Conesa

Lida Straathof

Lida Straathof