Lesmogelijkheden

Wat is muziekles?

In de lessen wordt samen met de docent gewerkt uit een methode of een muziekstuk ingestudeerd. De docent werkt hierbij aan technische en muzikale vaardigheden. Om jezelf zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen is het belangrijk om thuis ook aan de slag te gaan en regelmatig te oefenen. Bespreek dit ook met de docent tijdens de kennismakingsles en/of de eerste muziekles zodat je weet wat ervan je wordt verwacht. Klassieke muziek of improviseren? Of ben je meer voor hardrock? Bij de Hillegomse Muziekschool bepaal je altijd zelf, in overleg met je docent, hoe de lessen op jou persoonlijk worden afgestemd. Je geeft zelf aan waar je interesses liggen. Voor instrumentale en vocale lessen zijn twee hoofd lesvormen mogelijk: de individuele les of de groepsles.

Individuele les

Als je kiest voor een individuele les, dan heeft dit als voordeel dat je zelf het tempo kunt bepalen en dat er meer op jouw eigen mogelijkheden en interesses kan worden ingesprongen. Binnen de individuele lessen zijn er verschillende flexibele lesvormen mogelijk. Een overzicht hiervan is achterin de brochure te vinden.
Om individuele leerlingen ook de kans te geven om samen te spelen zijn er verschillende ensembles waar de leerlingen aan kunnen deelnemen. Daarnaast worden jaarlijks de samenspeelweken gehouden.

Groepsles

Lijkt het je leuk om samen muziek te maken? De groepsles is dan echt iets voor jou! Tijdens het samenspelen leer je naar elkaar luisteren en op elkaar te reageren; kortom je leert van elkaar! De groepsles is alleen mogelijk als er een geschikte combinatie kan worden gemaakt van twee leerlingen die qua leeftijd en niveau goed bij elkaar aansluiten. Dit gaat altijd in overleg met de betreffende docent. De groepsles is bedoeld voor twee leerlingen die iedere week samen 40 minuten les hebben. Het inschrijven van een grotere groep is eventueel mogelijk in overleg met de docent.

Lessenkaart

De lessenkaarten zijn er voor leerlingen die nog niet zeker zijn van hun keuze en nog een aantal kennismakingslessen nodig hebben voordat zij hun definitieve keuze maken voor een jaarcursus. Ook is deze kaart goed te gebruiken voor leerlingen die hun instrument van vroeger weer eens willen oppakken.
Er zijn verschillende lessenkaarten te koop voor lessen van 20 of 30 minuten. De lessen worden in overleg met de docent gepland. Een lessenkaart kan ook gebruikt worden voor lessen bij verschillende docenten en voor verschillende instrumenten.

Contact

Hillegomse Muziekschool

Keurmerk

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar top

Lida Straathof

Lida Straathof