Bakkie Cultuur: Kunst en cultuur als (ver)wondermiddel

Wat gebeurt er eigenlijk in ons brein als we onze ogen op een kunstwerk richten? Wat gebeurt er met ons als we muziek luisteren? Welk effect heeft dans en samen zingen op ons als mensen? Er gebeurt veel. Op een positieve manier. Er ontstaat verbinding, maakt emoties los, herinneringen komen boven, het zelfvertrouwen wordt versterkt en het gevoel van erbij horen, meedoen en zingeving wordt verhoogd. Ook hebben ze een positieve werking op omgaan met ziekte en trauma.

Kunst en cultuur dragen dan ook bij aan alle dimensies van Positieve Gezondheid. Voor alle mensen, van alle leeftijden en alle achtergronden. Kunst en cultuur zijn breed inzetbaar. Denk aan:

  • Podiumkunsten (muziek, dans, zang, theater, film)
  • Beeldende kunst en vormgeving (beeldhouwen, schilderen, fotografie)
  • Literatuur (schrijven, lezen, luisteren naar literatuur)
  • Cultuur (het bezoeken van musea, concerten en theater)
  • Online kunstvormen (animatie, digitale kunst etc.)

Laat jezelf verwonderen

Op dinsdag 4 juni van 11.00 tot 12.30 nemen wij jullie in de Hillegomse Muziekschool graag mee in de wondere wereld van kunst en cultuur. Door zelf te ervaren wat de kracht van kunst en cultuur is. Ook gaan we graag met elkaar hierover in gesprek. Zo zullen inwoners die samen Het Muziekatelier hebben opgezet, wat vertellen over wat zij daar doen en waarom zij hier zo blij van worden.

Tijdens deze bijeenkomst hopen wij ook met elkaar te kijken hoe we kunst en cultuur meer met elkaar kunnen inzetten. Denk aan het ophangen van kunst en de tijd nemen om daar eens rustig naar te kijken, het gebruik maken van muziek. Zodat iedereen kan genieten van de positieve effecten van kunst en cultuur!

Je hoeft dus geen kunstenaar te zijn om naar deze bijeenkomst te komen. Iedereen die nieuwsgierig is naar de positieve werking van kunst en cultuur en/of daar wat mee wil doen is welkom. Dit kan bijvoorbeeld ook in je eigen straat of buurt zijn. Of vanuit jullie inwonersinitiatief of vereniging. Uiteraard staat er in de Hillegomse Muziekschool ook een lekker bakkie klaar en sluiten we de bijeenkomst af met een lunch.

Voor meer informatie en aanmelden

Stuur even een mailtje naar Natalia via n.warmerdam@welzijnskompas.nl om te laten weten dat je komt of als je nog vragen hebt. Heb je bepaalde dieetwensen? Geef dit dan ook door.

Deel dit bericht...

Contact

Hillegomse Muziekschool

Keurmerk

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Lida Straathof

Lida Straathof

Merel van der Laan

Merel van der Laan