Blokfluit

De blokfluit is al een heel oud instrument en bestaat al sinds de 12e eeuw. De meeste muziek die voor de blokfluit is gecomponeerd is ook al oud en komt uit de Renaissance en de Baroktijd. Natuurlijk kun je ook allerlei andere soorten muziek op de blokfluit spelen van mooie rustige Ierse muziek tot stoere Jazzmuziek, alles kan!

De blokfluit wordt zo genoemd omdat er aan de bovenkant een blokje hout in het mondstuk is geschoven. Zonder dit blokje komt er geen toon uit het instrument en zou je er ook niet op kunnen fluiten, vandaar de naam blokfluit!

De blokfluit heeft een hele familie met allerlei soorten blokfluiten. De gewone blokfluit die iedereen kent heet eigenlijk de sopraanblokfluit. Verder zijn er altblokfluiten, tenorblokfluiten en basblokfluiten. En de hele kleine sopraninoblokfluit!

De kleinste blokfluiten klinken hoog en de grootste blokfluiten heel laag. Op de grotere blokfluiten zitten de vingergaten soms zo ver van elkaar, dat er kleppen op gezet zijn om ze te kunnen bespelen. Met al deze verschillende soorten blokfluiten bij elkaar kun je een echt blokfluitorkest maken!

Het is niet zo moeilijk om geluid uit een blokfluit te krijgen, maar als je echt mooi wilt leren spelen moet je heel veel dingen leren. Zoals bijvoorbeeld de geheime blokfluittaal waarmee je mooie tonen kunt maken….

Lesdag: dinsdag

Kennismakingsles
Heb je zin om op les te komen maar wil je eerst een les uitproberen?
Geen probleem! Je kunt gedurende het hele jaar een kennismakingsles aanvragen zodat je eerst kunt kennismaken met de docent en/of het instrument. De docent neemt dan contact met je op om een afspraak te maken en deze proefles is gratis. 

Contact

Hillegomse Muziekschool

Keurmerk

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Alice Boccafogli

Lida Straathof

Lida Straathof