Zomerfestival

Op zaterdag 6 juli vindt alweer de tweede editie van het Zomerfestival plaats! Een dag waar kunst, cultuur, sport en beweging samenkomen op de prachtige locatie: Park Elsbroek in Hillegom. Ontdek het Doe-plein, neem een kijkje bij verschillende kunstenaars, bezoek dans- en muziekoptredens en probeer diverse sporten uit.

De muziekschool is mede organisator van dit festival en neemt samen met Welzijnskompas de organisatie van het Doe-Plein op zich. Het Doe-Plein is een nieuw onderdeel van het festival. Op het Doe-Plein worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en wat ouder.

12:00 – 12:30 uur en 16:00 – 16:30,
Jeugdtheater – Cultuurtje

De bibliotheek is aanwezig met de (elektrische) bieb-bakfiets. Daarnaast verzorgen zij een voorleesactiviteit: “Hou je ook van spannende verhalen? Ga je op in je fantasie? Laat je meenemen in de wereld van de schrijver. Het is net of je zelf op avontuur bent! Tegelijkertijd kom je even tot rust terwijl je uitkijkt over het park. Samen luisteren we naar de mooiste verhalen uit de kinderboeken die ons worden voorgelezen.” 

bibliotheekzuidkennemerland.nl

12:30 – 13:00 uur, 15:00 – 15:30 uur en 16:30 – 17:00 uur,
Voorleesactiviteit – Bibliotheek Zuid-Kennemerland

Conny gaat workshops Zhineng Qigong geven. Wereldwijd beoefenen miljoenen mensen van alle leeftijden deze Chinese bewegingsleer. De rustige bewegingen ontspannen het lichaam, maken de gewrichten soepel, versterken de spieren en verbeteren het evenwicht. Door met aandacht te oefenen wordt de geest rustig en kalm. Actief en preventief werken aan een fysieke en mentale gezondheid. Doe mee en ontdek de positieve effecten van Zhineng Qigong. 

12:30 – 13:00 uur en 15:00 – 15:30 uur, Workshop Zhineng Qigong – Conny 

Balletschool Martha de Rijk gaat workshops pilates en tapdans geven op het doe-plein. Dit zijn workshops voor alle leeftijden. Op deze manier kun je kennis maken met een stukje van het aanbod van de balletschool wat nog wat minder bekend is. 

balletschoolmarthaderijk.nl

13:00 – 13:30 uur en 14:00 – 14:30 uur, 
Pilates in het gras – Balletschool Martha de Rijk

Balletschool Martha de Rijk gaat workshops pilates en tapdans geven op het doe-plein. Dit zijn workshops voor alle leeftijden. Op deze manier kun je kennis maken met een stukje van het aanbod van de balletschool wat nog wat minder bekend is. 

balletschoolmarthaderijk.nl

13:30 – 14:00 uur, Maak kennis met Tapdance – Balletschool Martha de Rijk

Wil jij graag meer ontspanning en soepelheid in je handen? Dan kun je bij Emiel een handmassage krijgen. Hij neemt de tijd en aandacht om samen een momentje te creeëren om te ontspannen en om meer soepelheid in je handen te krijgen. Dit is o.a. heel fijn voor mensen met stijfheid in de handen, maar ook het ontvangen van fysieke aandacht kan erg ontspannend en fijn zijn voor je emotionele lichaam.

13:45 – 17:00 uur, Handmassage – Emiel

Lijkt het je leuk om samen muziek te maken, maar heb je nooit muziekles gehad? Geen probleem! Bij de muziekworkshops van de Hillegomse Muziekschool is het juist de bedoeling dat je nog geen ervaring hebt. Iedereen kan meedoen! De workshops geven een voorproefje van het project Het Muziekatelier, een plek waar iedereen welkom is voor een praatje over muziek 

hillegomsemuziekschool.nl

14:30 – 15:00 uur en 15:30 – 16:00 uur,
Muziekworkshop – Hillegomse Muziekschool

In plein28 worden alle activiteiten georganiseerd voor en door inwoners. Een aantal inwoners willen tijdens het Zomerfestival vast een voorproefje geven van de activiteiten die er te doen zijn. Dit gaat dan om handmassage, schminken, positieve gezondheid, schilderen en andere creatieve workshops. In de creatieve hoek kun je mee komen doen aan het maken van de langste tekening van Hillegom!

plein28.nl

Hele dag,
Langste tekening van Hillegom! + schminken en schilderen – Plein28

Vrienden van Oud Hillegom gaat wandelingen organiseren die starten op het doe-plein. Mensen kunnen samen met een gids op pad die onderweg wat meer verteld over de geschiedenis van Hillegom.

http://www.zomerfestivalhillegom.nl

Deel dit bericht...

Contact

Hillegomse Muziekschool

Keurmerk

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Lida Straathof

Lida Straathof

Merel van der Laan

Merel van der Laan