Klarinet

De klarinet is een houten blaasinstrument dat aangeblazen wordt via een mondstuk waarop een plat bamboerietje is vastgemaakt. Door op het mondstuk te blazen begint het rietje en daarna jouw adem in het instrument te trillen en ontstaat er het typische geluid van de klarinet: warm en rond, en in het hoge register ook doordringend en fel. 

Je kunt zowel solo als in combinatie met vele andere instrumenten spelen.
Dit kan bijvoorbeeld bij een harmonie-orkest. Met een klarinet kun je veel verschillende muziekstijlen spelen zoals klassiek, jazz en volksmuziek.

Voor wie?
Alle beginners vanaf 8 jaar en ouder. Gevorderden van alle leeftijden ook op basklarinet.

Wat kun je verwachten in de les?
Je kunt natuurlijk geen muziek maken zonder een goede basistechniek op je instrument en wanneer je nog geen noten kunt lezen, leer je dat ook op je les.

Maar muziek maken is meer dan goed van blad kunnen spelen, luisteren en tellen. Expressiviteit, muzikaliteit, creativiteit en samenspel zijn minstens zo belangrijk in de klarinetles. De lessen zijn individueel en wekelijks op woensdagen. Heb je nog geen klarinet? Geen probleem, je kunt eerst een instrument huren, voordat je er zelf een aanschaft.

Lesdag: dinsdag

Kennismakingsles
Heb je zin om op les te komen maar wil je eerst een les uitproberen?
Geen probleem! Je kunt gedurende het hele jaar een kennismakingsles aanvragen zodat je eerst kunt kennismaken met de docent en/of het instrument. De docent neemt dan contact met je op om een afspraak te maken en deze proefles is gratis. 

Contact

Hillegomse Muziekschool

Keurmerk

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Dominque Zwartelé

Lida Straathof

Lida Straathof