Keyboard

Het keyboard/ elektrische piano is een relatief jong instrument. Dit instrument bestaat uit meerdere ‘instrumenten’ en automatische begeleiding. Je kunt op een keyboard/ el. piano vaak wel uit meer dan honderd verschillende geluiden (instrumenten) en muziekstijlen kiezen. Zo is er een piano, accordeon, blaasinstrumenten, synthesizers en nog veel meer.

Ritmes en stijlen
Door slechts één druk op de knop laat de ingebouwde drummer verschillende ritmes naar keuze horen. Om er een aantal te noemen: Pop, Samba, Disco, R & B, Dance, Rock, Jazz, enzovoort.
Deze ritmes kan je gebruiken om aan je eigen spel toe te voegen. Ook is het mogelijk om eigen ritmes/ stijlen te programmeren.

Het lijkt net alsof je niet hoeft te kunnen spelen. Maar niets is minder waar! Het spelen op dit hightech instrument vereist een goede begeleiding van jouw docent, maar vooral ook geduld en inzet van jouw kant.

In de les komen allerlei muziekstijlen aan bod. Het keyboard/ el. piano leent zich hier sterk voor, want veel stijlen zijn ook als begeleiding te vinden. Je leert op deze manier spelenderwijs met allerlei stijlen om te gaan, van Samba tot Swing. Ook leer en speel je oefenstukken en bekende songs uit de hitparade.

De popgroep
Improviseren en spelen in een band wordt door jouw docent gestimuleerd. De muzieklessen bieden kansen om in een popgroep te spelen. In zo’n popgroep speel je samen met een drummer, bassist, gitarist en zanger(es). Daarbij krijg je van je docent een heel bruikbare ondersteuning.

Kennismakingsles
Heb je zin om op les te komen maar wil je eerst een les uitproberen?
Geen probleem! Je kunt gedurende het hele jaar een kennismakingsles aanvragen zodat je eerst kunt kennismaken met de docent en/of het instrument. Deze kennismakingsles is gratis.

Contact

Hillegomse Muziekschool

Keurmerk

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar top

Bob Tonglet

Lida Straathof

Lida Straathof