Calendar

sep
23
vr
Burendag 2022
sep 23 hele dag

Sing-a-long Annie MG liedjes i.sm. basisschool de Johannesschool en Ontmoetingscentrum Bollenstroom.

sep
24
za
Peutermarkt Lisse
sep 24 @ 10:00 – 12:00
Peutermarkt Lisse

We zijn de hele ochtend aanwezig op de markt en je kunt meedoen met een workshop.

sep
29
do
Week van de Ontmoeting
sep 29 – okt 6 hele dag
Week van de Ontmoeting

Week van de Ontmoeting 2022

Kom erbij en doe mee!

Van donderdag 29 september tot en met donderdag 6 oktober is de Week van de Ontmoeting in Hillegom en Lisse. Hèt moment om andere mensen te leren kennen.

Bekijk het volledige programma op https://www.herken-eenzaamheid.nl/week-van-de-ontmoeting/

Hier vind je alle informatie over de activiteiten en hoe je je kunt aanmelden. Kom erbij en doe mee!

Er zijn meer dan 60 activiteiten waarbij je mensen kunt ontmoeten en nieuwe contacten kunt leggen. Samen maken we er een mooie en gezellige week van!

Opening Week van de Ontmoeting
sep 29 @ 10:00 – 11:00
Opening Week van de Ontmoeting

Hierbij nodig ik jullie van harte uit voor de feestelijke opening van de Week van de Ontmoeting.

Ben je geïnteresseerd in het thema eenzaamheid en in de vraag: ‘Hoe kan ik een kleine bijdrage leveren aan het verminderen van eenzaamheid en een druppel zijn op die gloeiende plaat?’  Weet je van harte welkom!

De opening vindt plaats op 29 september van 10:00 tot 11:00 uur bij de Bibliotheek Lisse, Koninginneweg 79a

Bij de opening zijn de wethouders Jan van Rijn van Hillegom en Riet Austie van Lisse aanwezig. Verder levert de dorpsdichter van Hillegom een bijdrage aan deze bijeenkomst. Ook is er een korte introductie op de training ‘Van eenzaamheid naar verbinding’ door Nadine Stolk (Hillegomse Muziekschool) en Carlijn French (Welzijnskompas). We sluiten af met een gezellig samenzijn met koffie en wat lekkers.

okt
1
za
Open Dag
okt 1 @ 13:00 – 16:00
Open Dag

Muziekproeverij

Zou je graag een muziekinstrument willen leren bespelen maar weet je nog niet zo goed welk instrument? Kom dan meedoen met de muziekproeverij!

Hier maak je kennis met een aantal instrumenten uit ons aanbod. De instrumenten kun je uitproberen samen met een docent. Ben je enthousiast geworden? Je kunt daarna meteen inschrijven voor een lessenkaart of abonnement.

12.00 – 14.00 14.00 – 16.00
In dit tijdsblok kun je de volgende instrumenten proeven:
Dwarsfluit
Trompet
Trombone
Saxofoon
Drums
Hobo
Viool
In dit tijdsblok kun je de volgende instrumenten proeven:
Dwarsfluit
Trompet
Trombone
Saxofoon
Hoorn
Hobo
Viool

Niet alle instrumenten uit ons aanbod maken onderdeel uit van de muziekproeverij. Wil je graag een ander muziekinstrument uitproberen? Dat kan! Stuur een mail naar info@hillegomsemuziekschool.nl en de docent neemt dan contact met je op om een afspraak te maken voor een gratis proefles!

Gratis workshops

Ook kun je meedoen met een aantal gratis workshops waarin je alvast een voorproefje krijgt van één van onze kindercursussen en projecten:

10.00 – 10.30 Muziek voor Peuters (1,5 t/m 3 jaar)
13.30 – 14.15 Muzikale Ontdekkingsreis (vanaf 6 jaar)
14.30 – 15.00 Muziek voor Kleuters (4 en 5 jaar)
15.15 – 15.45 Ukelele workshop (alle leeftijden)

Open zangles en presentatie (14.30 – 15.00)

Speciaal voor deze open dag is er een open zangles waarin je een kijkje achter de schermen krijgt bij een zangles. Lida laat zien hoe een zangles in elkaar zit en hoe ze met de leerlingen werkt. Ben je daarna zelf ook enthousiast geworden dan kun je meteen met Lida een afspraak maken voor een gratis proefles.

okt
2
zo
Optreden Klezmergroep – Gluren bij de Buren Lisse
okt 2 hele dag

Reserveer zaterdagmiddag 1 oktober en zondagmiddag 2 oktober 2022 in je agenda. Je kunt dan weer komen kijken en luisteren naar optredens tijdens het (gratis) Huiskamerfestival Gluren bij de Buren Lisse. Zaterdag op 20 adressen en zondag op 25 adressen. Bekijk het programma, stel je eigen route samen en ga op pad! Je kunt per middag 4 voorstellingen bezoeken.

De klemergroep van de Hillegomse Muziekschool doet ook mee aan dit festival. Zij treden zondag 2 oktober 3x op in de bibliotheek van Lisse:

13.30 – 14.00

14.30 – 15.00

15.30 – 16.00

https://www.glurenbijdeburen-lisse.nl/deelnemers/klezmerensemble-hillegomse-muziekschool/

 

okt
11
di
Online informatieavond Fase examens
okt 11 @ 19:30 – 20:30

Mag je kind dit jaar meedoen met een Fase examen, maar wil je graag weten wat dit inhoudt? Wat moeten ze hiervoor oefenen? Wat wordt er van ze verwacht bij een theorie- of een praktijkexamen? Kost dit heel veel extra tijd en kunnen ze dit niveau wel aan? Allemaal vragen die vaak gesteld worden. Dit jaar organiseren we een online informatieavond waarin je wat meer informatie krijgt over de Fase examens en ook al je vragen kunt stellen. Geef je op via info@hillegomsemuziekschool.nl en dan krijg je de link toegestuurd.

 

okt
12
wo
Kinderboekenweekconcert 2022
okt 12 hele dag
Kinderboekenweekconcert 2022

Doe je mee met het Kinderboekenweekconcert! Het thema dit jaar is: Gi-Ga-Groen. Zoek dus naar een muziekstuk dat hier bij past en geef je op bij je docent of stuur een mailtje naar info@hillegomsemuziekschool.nl

15.00 – 15.30 Concert 1

16.00 – 16.30 Concert 2

Je kunt meedoen met 1 concert, maar als je het heel leuk vindt om op te treden kun je ook 2 concerten meedoen.

 

okt
24
ma
Herfstvakantie
okt 24 – okt 30 hele dag
nov
5
za
Feestelijk jubileumweekend!
nov 5 hele dag
Feestelijk jubileumweekend!

Op zaterdag 5 en zondag 6 november viert Hillegom “300 jaar Ambachtsheerlijkheid ”. Op 6 november is het 300 jaar geleden dat Jan Six II de ambachtsheerlijkheid Hillegom kocht en dat wordt gevierd. Maar niet alleen dit heugelijke feit verdiend een feestje. Het jaar 2022 is een jubileumjaar voor onze organisatie, de stichting Hillegomse Muziekschool bestaat namelijk 40 jaar! In het weekend van 5 en 6 november is het dus dubbelfeest en dat vieren wij met een feestelijk weekend vol kunst en cultuur in Hillegom.

De Hillegomse Muziekschool viert haar jubileum met diverse activiteiten die in het teken staan van het thema ‘Muziek geeft Kleur’. Muziek geeft het leven kleur en dat kan op heel veel manieren. Voor de één is dat door het leren bespelen van een muziekinstrument, voor de ander is dat door mee te spelen in een orkest, weer een ander geniet van het luisteren naar een muziekoptreden en muziek kan ook van grote betekenis zijn voor de fysieke en mentale gezondheid van mensen.

We hebben gekozen voor een veelzijdig programma op verschillende locaties in het dorp, om op die manier ook te laten zien dat we niet alleen op onze eigen locatie aan de van den Endelaan actief willen zijn maar ook samenwerken met diverse andere culturele en maatschappelijke partners. Om op deze manier willen we een kijkje geven in het brede kleurenpalet van onze stichting.

Programma zaterdag 5 november – Hillegomse Muziekschool 40 jaar

Muziekworkshops – Locatie Hillegomse Muziekschool

Deze workshops zijn gratis. Je kunt gewoon binnenlopen, aanmelden vooraf is niet nodig.

13.00 – 13.30 Muziek voor Kleuters (4 en 5 jaar)

13.30 – 14.00 Muzikale Ontdekkingsreis (vanaf 6 jaar)

14.00 – 14.30 Ukelele (voor kinderen én volwassenen)

14.30 – 15.00 Muzikale Ontdekkingsreis (vanaf 6 jaar)

Muzikale bijdrage aan het programma in de Maartenskerk

In de Maartenskerk is van 14.00 tot 15.00 een programma met Amanda van Diemen, de dorpsdichter en Jhr. Dr. Jan Six X geeft een lezing over 300 jaar ambachtsheerlijkheid Hillegom. De Klezmergroep van de Hillegomse Muziekschool verzorgt de muzikale omlijsting van het geheel. Zangdocente Lida Straathof zal het publiek een korte zangworkshop geven waarin het Hillegoms Volkslied centraal staat. Altijd al benieuwd geweest naar dit speciale lied? Kom dan meezingen!

Optreden HHooK en presentatie HAFA opleiding – Locatie ‘De Bestemming’

Al vele jaren hebben we een succesvolle en fijne samenwerking met de Hillegomse Harmonie Kapel. Van 14.30 tot 16.00 kunt u in het verenigingsgebouw van de HHK genieten van een optreden van het opleidingsorkest (HHooK) en geven een aantal leerlingen van de HAFA opleiding een kort optreden. Om een goed beeld te geven van onze gezamenlijke HAFA opleiding zal drumdocent Andreas Carree een interactieve workshop geven. Een workshop waar iedereen gezellig aan mee kan doen!

Leerlingenoptredens in Plein28 i.s.m. Welzijnskompas

In Plein28 is het hele weekend een overzichtstentoonstelling van kinderkunst te bekijken.

Op zaterdagmiddag geven leerlingen van de muziekschool 2 optredens:

15.00 – 15.30 optreden 1

16.00 – 16.30 optreden 2

Als je les hebt op de muziekschool en mee wilt doen, dan kun je je opgeven bij je docent of door een mail te sturen naar info@hillegomsemuziekschool.nl

Contact

Hillegomse Muziekschool

Keurmerk

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Lida Straathof

Lida Straathof