Feestelijk jubileumweekend!

Wanneer:
6 november 2022 hele dag
2022-11-06T00:00:00+01:00
2022-11-07T00:00:00+01:00

Op zaterdag 5 en zondag 6 november viert Hillegom “300 jaar Ambachtsheerlijkheid ”. Op 6 november is het 300 jaar geleden dat Jan Six II de ambachtsheerlijkheid Hillegom kocht en dat wordt gevierd. Maar niet alleen dit heugelijke feit verdiend een feestje. Het jaar 2022 is een jubileumjaar voor onze organisatie, de stichting Hillegomse Muziekschool bestaat namelijk 40 jaar! In het weekend van 5 en 6 november is het dus dubbelfeest en dat vieren wij met een feestelijk weekend vol kunst en cultuur in Hillegom.

De Hillegomse Muziekschool viert haar jubileum met diverse activiteiten die in het teken staan van het thema ‘Muziek geeft Kleur’. Muziek geeft het leven kleur en dat kan op heel veel manieren. Voor de één is dat door het leren bespelen van een muziekinstrument, voor de ander is dat door mee te spelen in een orkest, weer een ander geniet van het luisteren naar een muziekoptreden en muziek kan ook van grote betekenis zijn voor de fysieke en mentale gezondheid van mensen.

We hebben gekozen voor een veelzijdig programma op verschillende locaties in het dorp, om op die manier ook te laten zien dat we niet alleen op onze eigen locatie aan de van den Endelaan actief willen zijn maar ook samenwerken met diverse andere culturele en maatschappelijke partners. Om op deze manier willen we een kijkje geven in het brede kleurenpalet van onze stichting.

 

Programma zondag 6 november – Hillegomse Muziekschool 40 jaar

Er is om 13.30 uur opnieuw de mogelijkheid om mee te lopen met een wandeling van Stichting Vrienden van Oud Hillegom. Vanaf 14.00 uur zijn er verschillende voorstellingen van muziek en dans in het gebouw van Stichting Cultuurbeleving Hillegom (voorheen de Kulturele Raad) aan de Irenelaan. Aan deze voorstelling wordt meegewerkt door het blokfluitensemble en het Hillegomse Muziekschool Ensemble.

Het volledige programma voor dit weekend is vanaf 20 oktober te vinden op www.kunstinhillegom.nl

 

Contact

Hillegomse Muziekschool

Keurmerk

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Lida Straathof

Lida Straathof